3

SNUBA

Provade idag på snuba-diving. En mix av scuba diving och snorkling. Det är samma koncept som scuba diving, bortsett från att man använder sig av en flytande tub istället för att ha en fastspänd på ryggen. Tuben är formad som en bår och ligger och drar in nytt syre på ytan hela tiden vilket innebär att man egentligen kan vara under ytan så länge som det önskas. Sjukt mycket enklare som en nybörjardykare. Linan med munstycket i sig räcker ca 20 feet djupt, vilket motsvarar drygt 6 meter.
 
Jag hade turen att faktiskt få en privattur, vilket är rätt ovanligt då instruktören brukar ta ut upp emot 6 personer samtidigt. Men eftersom att det bara var jag och han, och han dessutom tyckte att jag verkade ha bra kontroll över min kropp i vattnet, så for vi ut lite längre än han vanligtvis gör. Vi for faktiskt så pass långt ut att vi hamnade inom valterritorium och kunde höra dem kommunicera. Högt som fan dessutom. Var sjukt nervös vid detta tillfälle. Vi såg aldrig några valar under tiden vi var under vattenytan, men de simmade inte långt ifrån oss med tanke på hur högt vi hörde dem. Vi kunde bara höra valarna, medans de med all säkerhet både såg och hörde oss. Matt, min instruktör sa att just på den platsen vi var så brukar faktiskt en del valar passera då de väl kommer nära stranden. Hade bokstavligen bajat ner mig om vi hade mött en val.
 
Detta kostade en del, men det var så sjukt värt det. 50 minuter konstant under ytan bland korallrev. Frihetskänsla.
 
 
 
1 Lena Söderström:

Det måste vara en fantastisk känsla att vara under vattnet och få se allt detta (inte för att jag skulle våga) :-) . Kram

Svar: Minne för livet!
Simon Engberg

2 Anonym:

Hört att det är mycket 20-21 års gränser i USA, skulle du ändå rekommendera en 19 åring (en som precis tagit studenten) att åka i alla fall?

Svar: Ja självklart, det är ju vad jag gjorde! :) det som är 21+ är ju kroger/nattklubbar och hyrbilar exempelvis! Har klarat mig gott o väl som "underårig" här!
Simon Engberg

3 Anonym:

alltså att åka och jobba som au pair! :)