5

Next chapter

Då har jag nu tagit farväl av farsan och Eva efter en sjukt mysig vecka med både Boeings fabrik, Museum of Flight, Underground Tour, Space Needle och Cheesecake Factory där pappa visade prov på underbar engelska! (På musem of flight fanns de kvarvarade flygplan från bl.a. första och andra världskriget o även koreakriget. SJUKT coolt.)
 
Imorgon klockan 05.40 am så lyfter planet som ska ta mig till Washington DC och Baltimore där weekendcollegekursen ska äga rum. Maja och Anna som jag far dit med åker dit redan nu ikväll. Största problemet för mig var att få tag i någon människa som skulle orka kliva upp klockan 03.30 på morgonen för att skjutsa ner mig till flygplatsen. Jag gissar att karman är på min sida då jag varit snäll med några hemlösa i veckan. För en av mina vänner ska faktiskt kliva upp klockan 03.30 för att komma och hämta mig och skjutsa mig till Sea-Tac airport.
 
Som tur var behöver jag inte känna mig så elak som reser iväg imorgon då även farsan och Eva reser vidare. De far vidare till Montana där de ska spendera nästan en vecka i Yellowstone National Park innan de sedan far vidare till New York. Så de kommer ha två rätt bra veckor framför sig. Dessutom kommer jag ju träffa dem igen då jag far hem till Piteå i två veckors tid om mindre än 4 veckor!!
 
Det värmer verkligen i hjärtat då man nu fått höra av "alla mina fyra" föräldrar att de är både stolta och imponerade över att jag tog steget att fara hit och över vad jag sysslar med. Sånna komplimanger hade bara runnit rakt igenom ifall jag var Simon Engberg, 15 år. Men jag gissar att man får en annan syn på saker och ting då man far iväg så här på egen hand. Man får mer perspektiv på saker och ting och definitivt bättre självinsikt.
 
Mitt nästa inlägg lär nog inte komma föräns på Tisdag då jag är hemma i Seattle igen. Jag lär väll istället twittra och instagramma då jag bara har mobilen med mig!
Ni får alla ha det så underbart tills dess. Vad ni än gör, var ni än är!
 
 
 
 
54

Världens största byggnad

Idag var vi in i farsans paradis - Boeing Factory. Här tillverkar de ca 20 flygplan/månad. Byggnaden som de håller hus i är världens absolut största till volym sett. (13,385,378 m3) 
Totalt skulle det rymmas tolv stycken Empire State Building där inne. Ifall man skulle låta människor ställa sig där inne med ett avstånd av ca 30 cm till varandra så skulle det rymmas runtikring 1,1 miljoner människor. Det är sjukt. Inte konstigt att det jobbar 40,000 pers där. Dvs hela Piteå kommun på en och samma arbetsplats. 
 
Visst var tillverkningen av flygplanen lite intressant. Men jag var mest hypad över storleken av denna sjuka byggnad. 
 
3

Går på Seattles gamla gator

Igårkväll landade dem här. Mannen som jag nu både växt om och blivit tyngre än, och hans kvinna! Jag snackar förstås om farsan och Eva! Trots att jag inte sett dem i person på mer än 8 månader så kändes det ändå som att jag nyss träffade dem. Blev exakt samma effekt som då jag träffade jocke o company nere i florida och även då morsan och matte kom hit. Men lika jäkla glad blir jag ju för det! 

Igår gick vi som snabbast igenom Pike Place Market och sedan landade vi på Hard Rock Café där vi käkade middag. Jag käkade inte mycket alls. Så jag tog en doggybag och gav resterna till en hemlös som stod på gatan en bit utanför restaurangen. Sedan skjutsade jag hem dessa två jetlaggade luleåbor till sitt hotell innan jag också begav mig hemåt.
 
Idag for vi tre ut på Seattle's guidade tur i underjorden. För att inte göra blogginlägget för långt så tänker jag inte skriva ut hela Seattle's historia. Men kort och gott kan man säga att när Seattle grundades så var det en stad som drabbades av mycket översvämningar. När sedan en svensk kille olyckligtvis lyckades bränna ner nästan hela Seattle då han kokade lim, så bestämde de sig för att bygga om hela Seattle's gator drygt 10 meter högre upp än tidigare. På många ställen så har de ej fyllt igen marken där de gamla kvarteren låg. Så med den här turen så fick vi tillgång till att gå ner under jorden och gå på några av gamla Seattle's gator. På vissa ställen kunde man se upp och se folk som går på dagens gator. Riktigt ballt.
 
Vi avslutade dagen med en stor, mexikansk middag hemma hos min värdfamilj.