0

Super Bowl Sunday

Idag var den stora dagen som i princip hela USA väntat på, Super Bowl. Alltså den stora finalen i amerikansk fotboll. Lagen som möttes var Baltimore Ravens mot San Fransisco 49ers. Ravens var det lag som tog hem titeln.
 
Jag började med att se matchen hemifrån soffan själv då alla mina vänner är 21+ och drog på en bar såklart. Men bara några minuter in i matchen så ringer de och säger att man tar sig in som underårig också då det även var en restaurangdel. Så jag slängde på mig skinnjackan, drog in till Seattle och såg resten där med dem.
 
Någonting som är känt för amerikansk fotboll är ju att det kryllar av reklampauser. Under Super Bowl så kostar en 30 sekunders TV-reklam cirka $3,8 miljoner (ca 24 miljoner SEK). Många av reklamerna är dessutom gjorda enkomt för Super Bowl och visas för första gången på TV då eftersom så overkligt många miljoner människor sitter och gluttar på det just då. I efterhand finns det till och med stora omröstningar och nomineringar till vilken reklam som var den mest underhållande. SJUKA summor pengar runtikring denna amerikanska fotboll.